Kul, kultur och hälsa på hjul!

Tips & Länkar

Tips för en roligare och säkrare cykeltur!

Säkerhet är A och O i vårt cykelgäng. Till föreningens utflykter rekommenderar därför Pinglorna att ALLA bär hjälm samt tar med sig en pump och gärna ett reparationskit/ny slang. Det är bra att ha om du inte vill GÅ hem med en punkad cykel.

Goda råd för din säkerhet

Se till att du har full koll på däck, broms, reflexer & signalsystem/ringklocka plus alla skruvar och muttrar på cykeln innan du ger dig ut i trafiken. Extra säkert blir det om du skruvar på en backspegel.

Kom ihåg – du ansvarar alltid för din egen säkerhet vid våra utflykter. Ha en lapp med telefonnummer till närmaste anhörig i plånboken. Kontakta ditt försäkringsbolag om olycksfallsförsäkring. Om du har ett förbandskit ta gärna med det. Det är ordning och reda när Pinglorna cyklar.

• Varje utflykt leds av en eller ofta två pinglor som rekat området före cykelturen.

• Pinglorna håller ihop under utflykten. Vi låter ledaren köra först och ”kökarlen” sist. Ledaren inväntar alla efter branta backar och svåra passager. Vi cyklar och rastar tillsammans.

• Vi cyklar på rätt sida dvs vi håller till höger, både när vi rör oss på bilvägar och på cykelbanor. Vi ger tydliga tecken vid sväng och stopp. Vi håller lagom avstånd mellan varandra. Med en visselpipa kan man uppmärksamma framförvarande om något.

• Pinglorna meddelar alltid ledaren om eller när någon behöver avvika.

Pinglorna är inga veklingar

Vädret rår ingen över. Vi har med oss bra grejer så att vi kan njuta av måltider utomhus, bad och annat trevligt som kan dyka upp under cykelturen, inklusive regnskurar. Kläder & grejer efter väder alltså!

Verksamheten bygger på frivilliga utflyktsledare och delaktiga ”pinglor”. Alla har ansvar för att skapa en god och positiv stämning i gruppen.

Utflyktsledarnas minneslista

Om du klickar på länken här kan du se vad turledarna bör tänka på

Utflyktsledarnas_minneslistGammal_181009.pdf

Pinglornas affisch

Bra länkar

Kontakt

Är du nyfiken på våra aktiviter och intresserad
av att bli medlem? Kontakta oss då på:

Email: pinglorna.net(snabelA)gmail.com

År 2024

Alltid på en onsdag